معاملات مسکن

پیام خانواده - تیرماه امسال مصوبه شورای عالی مسکن مبنی بر تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ابلاغ شد، اما همچنان بعد از گذشت ۵ ماه خبری از آن نیست.

به گزارش پیام خانواده؛ بخش زیادی از پروژه‌های نهضت ملی مسکن به پیشرفت قابل توجهی رسیده است این در حالیست که بسیاری از سازندگان در این بخش چشم انتظار تامین منابع مالی هستند تا بتوانند هرچه سریعتر این واحدها را تکمیل کنند اما در حال حاضر روند ساخت و اجرای این پروژه ها به دلیل عدم تامین منابع مالی با تاخیر و کندی مواجه است و همین امر خود باعث شده که متقاضیان انگیزه خود را برای ادامه پروژه از دست دهند.

طبق آخرین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت راه وشهرسازی حدود ۶ میلیون متقاضی مسکن در سامانه مسکن حمایتی ثبت‌نام کردند و در پالایش‌هایی که انجام شد، یک میلیون و ۸۰۰ هزار متقاضی به عنوان متقاضیان واجد شرایط شناخته شدند. از این تعداد واجدان شرایط، به تعداد یک میلیون نفر موثر بودند که در حدود ۷۵۰ هزار نفر واریز وجه اولیه را انجام دادند. برای ۲۵۰ هزار متقاضی موثر باقی‌مانده از یک میلیون نفر متعهد شده، منتظر هستیم تا منابع مالی بانکی تأمین شود تا کار ساخت این واحدها را نیز آغاز کنیم.

۲۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن تاکنون تحویل شده است

به گفته مسعود بیات‌منش معاون مسکن و ساختمان وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه ، از حدود ۵ سال گذشته تاکنون، برای متقاضیان موثر مسکن که در سامانه مسکن حمایتی واجد شرایط شناخته شدند گفت: از این تعداد حدود ۳۸۰ هزار واحد عملیاتی و اجرایی و ۲۰ هزار واحد از واحدهای آغاز شده به مردم تحویل شده است. هم‌اکنون دولت متعهد به ساخت مسکن برای یک میلیون متقاضی موثر و واجد شرایط است که برای ۴۰۰ هزار واحد دیگر از باقیمانده ۷۵۰ هزار واحد زمین تأمین شده و منتظر هستیم تا با تزریق منابع مالی بتوانیم این متقاضیان را به پروژه‌ها متصل کنیم و ساخت واحدها را شروع کنیم. ۳۶۰ هزار واحد هم‌اکنون در مرحله ساخت است و بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

برای تکمیل این واحدهای نهضت ملی مسکن دولت قول داده بود که‌ اعتبارات مورد نیاز این پروژه ها را تامین کند اما متاسفانه شاهد آن هستیم که در این بخش همکاری های لازم صورت نمی گیرد. این درحالیست که بانک مرکزی برای ابلاغ ۱۵۰ همت به بانک‌ها برای تولید مسکن قول مساعدت داده بود.

گفتنی است، در حال حاضر تسهیلات ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن ۵۵۰ میلیون تومان است در صورتی که اوایل خرداد ماه بود که در جلسه شواری عالی مسکن اعلام شد که‌ میزان تسهیلات نهضت ملی مسکن افزایش یافته و از ۵۵۰ میلیون تومان به ۸۰۰ میلیون تومان رسیده است.

در این زمینه ابوالفضل نوروزی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: وام ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن در جلسه شورای عالی مسکن مصوب شده است و وزارت راه وشهرسازی ملزم به ابلاغ این تسهیلات به بانک ها است‌. تیر ماه امسال تمامی مصوبات جلسه شورای عالی مسکن به بانک ها ابلاغ شده است همچنین ۱۰۸ نماینده مجلس در نامه ای به رئیس جمهور اعلام کرده اند که بعد از گذشت ۴ماه از مصوبات شورای عالی مسکن اما بانک ها هیچ اقدامی برای افزایش تسهیلات ساخت نمی کنند و همین امر باعث تاخیر در اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن شده است‌. طبق قانون جهش تولید مسکن باید تمامی بانک ها اقدام به پرداخت ۲۰ درصد از تسهیلات خود به بخش مسکن کنند که‌ در این زمینه کوتاهی های بسیار زیادی صورت گرفته است.

بدهی ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی بانک ها به صندوق ملی مسکن

در همین راستا پیش از این محمد رضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص کوتاهی بانک ها به پرداخت تسهیلات ساخت مسکن با بیان اینکه تنها بانکی که اقدام به پرداخت تسهیلات ساخت می کند بانک تخصصی مسکن بوده است گفت: تعداد زیادی از بانک ها به تعهدات خود عمل نکرده اند و بانک هایی داریم که دو تا سه درصد عمل کرده اند که حداقل جرائم آنها دویست هزار میلیارد تومان می شود که‌ باید به صندوق ملی مسکن واریز می شود اما تنها ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان وارد شده و عدد بسیار ناچیزی است .

رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه وام ۸۰۰ میلیون تومانی نهضت ملی مسکن به بانک ها ابلاغ نشده و پرداخت آن نیاز به تصویب مجدد در شورای عالی مسکن دارد گفت: بانک مرکزی مخالف دادن تسهیلات مسکن است چراکه تسهیلات مسکن باگردش بیست ساله است و نگاه آنها بیشتر صنفی است و اگر می‌دانستند که چقدر بنگاه‌های اقتصادی با مسکن فعال می‌شوند نگاه آنها عوض می شود آنها می‌گویند که نباید تسهیلات خارج شود در نتیجه گزارش ما به زودی به قوه قضاییه ارسال خواهد شد. وام مسکن برای بانک‌ها به صرفه نیست و در این باره نگاه صنفی دارند.

رضایی کوچی با بیان اینکه بانک‌ها بابت عدم پرداخت تسهیلات به بخش مسکن جریمه شدند که این جرایم پرداخت نشده و در این باره وزارت اقتصاد هم کوتاهی کرده‌ است گفت: : بانک‌ها به دلیل عدم همکاری در پرداخت تسهیلات ساخت باید ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به صندوق ملی مسکن واریز می‌کردند که از این میزان تنها ۵هزار میلیارد تومان واریز شده است. وزرای راه و شهرسازی و اقتصاد و رئیس دیوان و تعدادی از متولیان به کمیسیون عمران دعوت شده‌اند که چرا اجرای این قانون برروی زمین مانده‌ است.

در خصوص کوتاهی بانک ها و موافقت وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در پرداخت تسهیلات ساخت به تازگی همتی وزیر اقتصاد و دارایی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: وزارت‌ اقتصاد به هیچ عنوان مخالف پرداخت تسهیلات ساخت نیست و اگر بانک‌ها منابع و یا اعتبارات داشته باشند به طور قطع تسهیلات پرداخت می شود.

عدم پرداخت تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن از سوی بانک ها غیر قانونی است

براساس این گزارش سبحانی کارشناس مسکن در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه بسیاری از متقاضیان از شرایط کنونی پروژه‌های نهضت ملی مسکن نگران هستند گفت: در حال حاضر روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن به دلیل عدم پرداخت تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی که باید به ۸۰۰ میلیون تومان برسد با کندی روبرو شده و همین امر خود باعث شده که‌ دیگر انگیزه ای برای ادامه پروژه ها نداشته باشند. باید هرچه سریعتر برنامه ریزی لازم برای تکمیل و اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن در دستور کار قرار گیرد تا سرعت اجرای پروژه‌ها افزایش یابد.

کارشناس سیاست گذاری مسکن با بیان اینکه افزایش تسهیلات در شورای عالی مسکن تصویب شده است و بانک ها باید اقدام به پرداخت تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی کنند گفت: در این زمینه هیچ توجیهی قابل قبول نیست و باید بانک ها همکاری و اقدامات لازم را انجام دهند.

گفتنی است، حال با توجه به اعلام تمامی دستگاه ها از جمله وزارت راه و شهرسازی و همچنین نمایندگان مجلس امیدواریم روند ساخت و اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن از طریق پرداخت تسهیلات ساخت به خوبی اجرایی و پیش رود تا پروژه‌ها در زمان موعد به متقاضیان تحویل داده شوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =